Tapetointi voi olla yhtä hyvää treeniä kuin hiihto!

Yksi suomalaisten suosikkilajeista, hiihto, on myös erinomainen tapa kuluttaa kaloreita, treenata kestävyyttä ja samalla nauttia kotimaan henkeäsalpaavista maisemista ja raikkaasta ulkoilmasta. Hiihto onkin yksi parhaimmista tavoista pitää kuntoa yllä sekä pudottaa painoa, sillä parhaimmillaan reipas hiihto voi kuluttaa tunnissa jopa lähes 1000 kcal. Jo rauhallinen hiihto ilman hikoilua voi kuitenkin auttaa tukemaan sydän- ja verenkiertoelimistöä, ehkäisemään ja hoitamaan kohonnutta kolesterolia sekä vahvistamaan ylävartalon lihaksia.

Tapetoinnista yhtä tehokasta treeniä kuin hiihdosta

Monipuolisuutensa ansiosta hiihto sopii lähes jokaiselle, sillä rytmin ja rasitustason voi säätää omaan jaksamiseen sopivaksi. Mutta tiesitkö myös, että tapetointi voi olla yhtä hyvää treeniä kuin hiihto? Jos ulkona jyllää lumimyrsky, pakkanen on kova tai hiihtoladulle suuntaaminen ei juuri nyt muutenkaan nappaa, toinen hyvä vaihtoehto hoitaa päivän treeni on tapetoimalla makuuhuoneen seinät uuteen uskoon.

Makuuhuoneen tapetissa ja hauskassa kotitreenissä tärkeää osaa näyttelee tietysti tyylikäs ja laadukas makuuhuoneen tapetti, jonka valintaan kannattaa varata jonkin verran aikaa. Valitse siis laadukas makuuhuoneen tapetti rauhassa netissä. Makuuhuoneeseen soveltuvia värejä ovat seesteiset ja rauhalliset värit, sillä makuuhuone on levon ja rauhan mekka. Esimerkiksi seesteisen sininen tai rauhoittavan vihreä väri voi olla toimiva makuuhuoneen tapetin väri. Erilaisia kuvioita ja valokuvatapetteja voi myös suosia, kunhan ne eivät ole liian räikeitä.

Tapetointi on erinomainen tapa kuluttaa ylimääräisiä kaloreita, sillä tikkaille kiipeäminen, käsien kohottaminen ja ylävartalon kurottaminen vastaavat parhaimmillaan lähes yhtä hyvää treeniä kuin mitä hiihtoladulta voi saada. Saat kaksi kärpästä yhden iskulla, kun yhdistät makuuhuoneen remontin treeniin, sillä tapetoimalla makuuhuoneen seinät uudella ja kauniilla tapetilla, kohotat makuuhuoneen yleisilmettä kertaheitolla ja poltat roimasti ylimääräisiä kaloreita!

Sopivan tapetin löydyttyä samaan tilaukseen on mahdollista räätälöidä vielä tarvittavat tapetointitarvikkeet, mikäli kotoa näitä tarvikkeita ei vielä entuudestaan löydy. Makuuhuoneen tapetointi on lisäksi helpompaa ja ennen kaikkea hauskempaa yhdessä, joten voit yhtä hyvin pyytää kumppanin tai vaikkapa kaverin avuksi tapetointiin – älä unohda mainita, että tapetointi käy treenistä, joten mikäli illalla laiskottaisi suunnata hiihtoladulle, hätä ei ole tämännäköinen, koska päivän treeni on jo vedetty!