Hiihtotekniikka kuntoon ja tulokset talteen

Kun varusteet ovat kunnossa, onkin aika lähteä ladulle. Hiihto tulee todella harvalle aikuiselle uutena asiana Suomessa, ja pelkästään sitä katsomalla saa kiinni siitä, miten tämä noin alkeellisella tasolla toimii. Isoin asia, mikä vaikuttaa hyvään hiihtoon, on hyvä tekniikka. Sen avulla pääset ladulla juuri sinne minne haluat ja juurikin siihen tahtiin kuin haluat.

Hiihtotekniikkaa ei niinkään opeteta, mutta onneksi netti on täynnä monia hyviä paikkoja, josta saa arvokkaita vinkkejä. Niitä löytyy niin aloittelijalle kuin jo hieman edistyneemmällekin. Mikäli olet hieman epävarma varsinkin alkuun pääsemisessä, kannattaa ehdottomasti pyytää apua joltakin sellaiselta, joka tietää paremmin. Hyvä hiihtotekniikka auttaa sinua ei vain hiihtämään paremmin, myös nauttimaan siitä: on esimerkiksi kokeneempi hiihtäjä osaa neuvoa, miten kannattaa valmistautua hiihtolenkkiin ja miten palautua siitä.

Kun olet päässyt vauhtiin kannattaa alkaa seuraamaan omaa edistymistään ja kirjata vaikkapa ylös paljonko tuli hiihdettyä. Monissa älypuhelimissa on valmiiksi asennettu jonkinlainen terveys-sovellus, johon voit syöttää vaikkapa hiihtämäsi matkan ja puhelin tekee tämän jälkeen valmiin kaavion siitä, miten hyvin olet edistynyt. Omien tulosten seuraaminen auttaa pitämään mahdolliset tavoitteet myös paremmin mielessä ja monesti harrastetun liikunnan määrää kysellään vaikkapa työterveydessä, jossa pitäisi olla jokin mahdollisimman tarkka mutta kuitenkin keskiverto lukema valmiina.